Innholdsfortegnelse:

21 Mat Mot Aldring For å Se Yngre Ut
21 Mat Mot Aldring For å Se Yngre Ut

Video: 21 Mat Mot Aldring For å Se Yngre Ut

Video: 21 Mat Mot Aldring For å Se Yngre Ut
Video: Откровения. Массажист (16 серия) 2024, Mars
Anonim

Aldring er en biologisk prosess som ligger i livet, og ansiktshuden reagerer først på dette fenomenet. Selv om det er vanskelig å overvinne tiden, er det flere måter å utsette de første rynker og bekjempe mørke ringer og oppblåsthet: ansiktsmasker, anti-aging kremer, injeksjoner, kjemiske peeling, laser, etc. Men hvis du favoriserer riktig mat mot aldring, er det ikke nødvendig å investere i en super dyr ansiktsbehandling eller å gå gjennom kosmetisk kirurgi. Vitaminer, mineraler og fettsyrer, et sunt og balansert kosthold er utvilsomt det første antirynkeskjoldet for huden! Frukt, grønnsaker, fisk, belgfrukter, her er det nok å fylle anti-aldringsplaten din for å enkelt og naturlig forhindre de første tegn på aldring!

21 mat mot aldring for å være ung uten å gå tilbake i tid

anti aldring mat rik kollagen anti rynke rutine
anti aldring mat rik kollagen anti rynke rutine

I flere tiår har kosmetikkindustrien tatt stor interesse for de forskjellige aldringstegnene og de mange måtene å forhindre dem på. Men det vi ikke vet er koblingen mellom bymiljøet og aldring av huden. Vi snakker om de negative effektene av forurensning, UV-stråler, røyk og frie radikaler på huden. Faktisk er det de samme frie radikaler som forårsaker fine linjer, rynker, flekker, mørke sirkler og misfarging av huden. Resultatet ? Mange kvinner 40+ bytter antirynkekremer og injeksjoner for mer naturlige og tilgjengelige løsninger: drikk mer vann, fjern sminke før du legger deg, bruk solkrem hver dag, peeling ansiktet regelmessig, spis sunt osv.

anti aldrende hudmat
anti aldrende hudmat

Selv om vi ikke alle er like når det gjelder tegn på aldring, påvirker de negative effektene av det forurensede miljøet og den urbane livsstilen (og noen ganger litt for dynamisk) før eller siden, hver hud og hvert ansikt.! Og siden aldring først kjennes i ansiktet, sies det at det er bedre å starte tidlig for å forhindre de første linjene og rynkene. Nei, det er ikke snakk om å investere i omsorg som dreper budsjettet. Siden det er solarium-boostermat, er det andre som regnes som anti-aldring. Ja, du fikk det riktig, takket være vitaminene og mineralene de inneholder, kan visse matvarer mot aldring hjelpe deg med å slette rynker og se synlig yngre ut. For i utgangspunktet kommer alltid skjønnhet fra platen.

Vitaminer, antioksidanter og sporstoffer: hovedkomponentene i et anti-aldrings diett

hvilke matvarer anti aldrende hud kvinne 40 å konsumere
hvilke matvarer anti aldrende hud kvinne 40 å konsumere

Må kostholdet ditt være din eneste ungdoms allierte! For å fjerne frie radikaler (stoffene som fremmer hudens aldring mest), er det viktig å vende seg til maten som er rikest på antioksidanter: rød frukt, plommer, gojibær, spinat, brokkoli, rødbeter, nellik, kanel, oregano, lønnesirup, rødvin, mørk sjokolade osv. Etter antioksidanter, fyll på vitamin E, som er sterkt tilstede i oljefrø, fullkorn, vegetabilske oljer og smør, fet fisk og solsikkefrø, så verdsatt for deres aldringseffekt. Ikke forsøm vitamin A, som finnes i melkeprodukter og egg. Fremmer hudens gode elastisitet,den inneholder betakaroten (en antioksidant) som er tilstede i squash og gulrøtter.

hvilke aldrende matvarer å konsumere
hvilke aldrende matvarer å konsumere

Vitaminer B5 og B8 er andre viktige kilder til antioksidanter som du finner i kjøtt, egg, sopp, fullkorn og linser. For å beskytte hudcellene mot ytre aggresjoner, foretrekker du sitrusfrukter, fullpakket med vitamin C. Appelsiner, sitroner, klementiner, kiwier, epler og pærer, du er bortskjemt med valg! Sporelementer er derimot avgjørende for at kroppen generelt skal fungere. Ved å spille en viktig rolle i strukturen til vev og celler, bekjemper de vellykket oksidativt stress. Så fyll på selen (hvitløk, løk, kål, fisk, belgfrukter), kobber (sopp, sjømat, belgfrukter), sink (fisk, sjømat, kjøtt, egg) og mangan (brun ris, oljefrø, ananas).

Druer

druemat mot aldrende hud
druemat mot aldrende hud

Du kan ikke snakke om kosmetikk og anti-aging mat uten å snakke om druer. Frukt liten i størrelse, men stor i kraft. Druefrø inneholder polyfenoler som igjen representerer virkelige anti-aldringsbomber.

Tomater

Rik på lykopen (en sterk antioksidant), tomater garanterer en god dose antioksidanter for hver moden hud. Det spiller ingen rolle om tomatene blir til en puree eller en saus, lykopen forblir intakt.

Granat

Denne anti-aldring frukten er fullpakket med flavonoider, fettsyrer, sporstoffer og vitaminer. En skikkelig cocktail mot aldring, den har betennelsesdempende egenskaper som reduserer nedbrytningen av kollagen. Takket være sin antimikrobielle virkning, letter den helbredelsen av huden.

Oliven olje

olivenolje mat anti aldring hud
olivenolje mat anti aldring hud

I tillegg til å beskytte oss mot kreft, har olivenolje fantastiske antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper som ikke blir ubemerket av huden. Denne vegetabilske oljen beskytter fortsatt mot UV-stråler, forbedrer hudens elastisitet og struktur og forhindrer dannelse av rynker og flekker.

Grønn te

Grønn te er full av antioksidanter hvis oppgave er å beskytte oss mot frie radikaler. I tillegg er det også polyfenoler som virker i tjeneste for hudens kollagen, og opprettholder dermed sitt ungdommelige utseende lenger.

Rosmarin

Rosemary inneholder phytonutrients som opprettholder nivåene av ceramider i huden og dermed sikrer en anti-aging effekt.

Mørk sjokolade

Flavonoider i sjokolade er spesielt kjent for sin evne til å beskytte huden mot solens stråler, noe som fremmer aldring. For å nyte det bedre er det imidlertid viktig å velge en sjokolade som inneholder minst 70% kakao.

Sitrus

sitrus mot aldrende hud
sitrus mot aldrende hud

Takket være det høye vitamin C-innholdet, anses grapefrukt og appelsin som lojale hudvenner. I tillegg til å stimulere kollagendannelse, forhindrer disse sitrusfrukter også for tidlig celledød.

Linser

Spesielt verdsatt for sitt høye proteininnhold, er linser også rike på vitamin B9, som spiller en viktig rolle i forebygging av skallethet og grått hår.

brun ris

Som druer er ris mye brukt i kosmetikk. Takket være ceramidene den inneholder, tillater ris huden å bevare hydrering.

Blåbær

rødbær blåbær mat anti aldrende hud
rødbær blåbær mat anti aldrende hud

Alle bær drar nytte av et høyt innhold av antioksidanter, men blåbær inneholder mest. Disse er rike på antocyaniner - den ultimate anti-aging antioksidanten som gir disse små bærene sin vakre blå farge. Anthocyanin er superkraftig og beskytter huden mot påvirkning fra sol, stress og forurensning. Andre røde frukter for å fange frie radikaler: kirsebær, bjørnebær, bringebær.

Solsikkefrø

Takket være sporstoffer og mangan de inneholder, lindrer solsikkefrø fordøyelsessykdommer og bekjemper allergier. Rike på vitamin E beskytter de cellemembraner og forhindrer dermed tegn på aldring.

Fisk

Konsumert minst en gang i uken, er fisk en av de viktigste matvarene for å holde seg ung. Eksperter anbefaler å favorisere fete arter som er rike på omega-3 og selen. Disse inkluderer sardiner, laks og makrell.

Advokat

avokado helsemessige fordeler mot aldrende mat
avokado helsemessige fordeler mot aldrende mat

Veldig rik på antioksidanter og vitamin E, hjelper avokado til å oppnå nedbrytning av kollagen ved å lykkes med å bekjempe aldring.

chiafrø

Når vi snakker om helsemessige fordeler av chiafrø, lurer vi ofte på hvor vi skal begynne. Pakket med antioksidanter, omega-3 og mineraler, er disse superfrøene essensielle for hudens klarhet. Du kan legge dem i salaten din eller morgensmoothien. De er perfekte for å tilberede diettdesserter og den berømte meksikanske drinken: chia fresca.

Brokkoli

Brokkoli er en annen anti-aldrings- og betennelsesdempende mat som er veldig rik på vitamin C og K, antioksidanter, fiber, lutein og kalsium som fremmer cellefornyelse og hjelper til å bekjempe rynker.

Egg

egg mat anti aldring hud moden kvinne
egg mat anti aldring hud moden kvinne

Plommene på eggeplommene inneholder kollagen mens de fremmer produksjonen i kroppen.

Kiwi

Vitamin C, som finnes i store mengder i denne frukten, øker produksjonen av kollagen, mens vitamin A og E bekjemper hudens aldring.

Gulrøtter

Takket være det høye vitamin A-innholdet øker gulrøtter produksjonen av kollagen og reduserer nedbrytningen i kroppen.

Soyamelk - en vegansk mat mot aldring

Vegetabilsk soyamelk bekjemper flere hudproblemer, fra depigmentering til forebygging av hudens aldring, inkludert foto-aldring.

Benbuljong

hjemmelaget bein kjøttkraft mot fine linjer og rynker anti aldring handling
hjemmelaget bein kjøttkraft mot fine linjer og rynker anti aldring handling

Benkraft er tilfredsstillende og veldig rik på vitaminer og mineraler, og er veldig populær for å lindre tarminfeksjoner og influensasymptomer. Dens regelmessige forbruk fremmer den naturlige produksjonen av kollagen i kroppen, noe som styrker skjelett, vev og hud. Når det er sagt, viser beinbuljong seg å være en annen anti aldrende mat å legge til på menyen for å se yngre ut. I tillegg er det utmerket fra smakssynspunkt.

Anbefalt: