Innholdsfortegnelse:

Fordelene Med Kanel: Et Krydder Med Uventede Dyder
Fordelene Med Kanel: Et Krydder Med Uventede Dyder

Video: Fordelene Med Kanel: Et Krydder Med Uventede Dyder

Video: Fordelene Med Kanel: Et Krydder Med Uventede Dyder
Video: De terapeutiske fordele ved kanel olie og hvordan du laver det 2024, Mars
Anonim

Kanel er kjent siden antikken og utstyrt med en av de mest merkbare duftene i verden, og kanel er et stjernekrydder med flere helsemessige fordeler. I pinner eller pulver passer det inn i et stort antall retter, desserter, drinker, fruktsalater og så videre. Zoom på fordelene med kanel og dens mirakuløse egenskaper!

De fantastiske egenskapene og fordelene med kanel eller hvorfor det kalles stjernekrydderet

fordeler med kanel helsemessige fordeler
fordeler med kanel helsemessige fordeler

Takket være sin fortryllende duft og dens mirakuløse dyder, er kanel kanskje det mest berømte krydderet i verden. Komposisjonssiden, dette bemerkelsesverdige pulveret er rikt på fibre, proteiner samt et stort antall mineraler og vitaminer, nemlig

  • Magnesium
  • Fosfor
  • Kalium
  • Kalsium
  • Jern
  • Vitaminer A, E, C, B1, B2, B3, B5, B6, B9

Gunstig handling hos personer med diabetes

Forbruk av kanel har en gunstig effekt hos mennesker som lider av diabetes type 2. Egenskapene er vitenskapelig bevist for å redusere blodsukkernivået til 29% og dermed forhindre utvikling av diabetes. Siden høyt blodsukkernivå er ekstremt farlig, er det viktig å øke insulin og regulere glukose. Og dette er kanelens rolle!

Reduksjon av dårlig kolesterol

fordeler egenskaper kanelhelse
fordeler egenskaper kanelhelse

Kanel reduserer nivåene av dårlig kolesterol mens det øker nivået av godt kolesterol. Dermed kan ikke-diabetikere lett kvitte seg med det akkumulerte fettet og beskytte hjertet mot sykdommer.

Antifungale, antibakterielle og antivirale egenskaper

Bestemors rettsmidler er en ideell, 100% naturlig måte å øke immunforsvaret og beskytte seg mot influensa. Og på denne bakgrunn hjelper forbruket av kanel om vinteren i kampen mot forkjølelse og lungesykdommer. På den ene siden forhindrer komponenten kanamaldehyd penetrasjon av giftstoffer og bakterier i celler. På den annen side beskytter de kraftige antioksidantegenskapene kroppen mot skadelige effekter av frie radikaler.

Fordelene med kanel på helsen til tarmfloraen

helsemessige fordeler av kanel
helsemessige fordeler av kanel

Å fremme tarmhelse bør være en prioritet for hver enkelt. Takket være den betennelsesdempende, antiparasittiske og antiseptiske virkningen av den berømte kanelen, er mirakelpulveret i stand til å forhindre og behandle bekymringer knyttet til tarmmikrobiota. Det er også et perfekt middel mot halsbrann, diaré, oppkast, oppblåsthet og andre typer tarmplager.

Gunstig handling mot hodepine

Visste du at pastaen laget av kanelpulver og vann hjelper til med å lindre og til og med eliminere hodepine og migrene forårsaket av kulde? Så bare bruk et lite lag på pannen i 10-15 minutter og la de oppvarmende dyder gjøre sin magi!



Anbefalt: