Innholdsfortegnelse:

Peppermynte Eterisk Olje For å Lindre Hvilken Smerte?
Peppermynte Eterisk Olje For å Lindre Hvilken Smerte?

Video: Peppermynte Eterisk Olje For å Lindre Hvilken Smerte?

Video: Peppermynte Eterisk Olje For å Lindre Hvilken Smerte?
Video: Det STORE webinaret om Eteriske Oljer 2024, Mars
Anonim

Rik på mentol og med en merkbar aroma, peppermynteolje har imponerende smertestillende egenskaper. Det brukes hovedsakelig for å lindre hodepine, men det er også verdsatt for evnen til å rense nesen, bekjempe kvalme og dårlig ånde, lindre smerter, forbedre fordøyelsen og mer. Så la oss se på hvordan denne dyrebare oljen gunstig påvirker betingelsene som er oppført.

Fordeler med peppermynteolje

Peppermynteolje Helsemessige fordeler Smertelindring
Peppermynteolje Helsemessige fordeler Smertelindring

Før vi kommer til det grunnleggende, er det viktig å nevne noen fakta å vurdere når vi vurderer å bruke olje av tusen dyder. Som en generell regel utgjør det ingen risiko for menneskers helse, men anbefales ikke for småbarn under 7 år, epileptikere, astmatikere, gravide og ammende kvinner. På brukssiden må peppermynten fortynnes i vegetabilsk olje, uansett om den er oral eller kutan. Påføring på skadet hud er kontraindisert.

Peppermynteolje bør brukes i moderasjon, da overdreven innånding kan forårsake kvalme og til og med hjerteproblemer. I tillegg kan det samhandle med visse medisiner, så husk å konsultere legen din. Ikke glem å utføre en allergitest ved å påføre en veldig liten mengde på huden.

Lindrer hodepine og migrene

peppermynte eterisk olje bruker helsemessige fordeler
peppermynte eterisk olje bruker helsemessige fordeler

Uansett opprinnelse til hodepine, er peppermynte høyt verdsatt for sin evne til å berolige dem på en 100% naturlig måte. Ditto for migrene. Å påføre fortynnet olje på pannen, templene og bihulene mens du masserer med fingertuppene.

ØNH-lidelser

Ved bihulebetennelse eller tett nese, tas de samme trinnene som med hodepine. Men hvis det er forkjølt, blandes peppermynte med en annen olje med smittsom og slimløsende virkning. Deretter fortynnes 6 dråper av preparatet i vegetabilsk olje og ryggen og thorax masseres.

Fordøyelsessykdommer

De gunstige effektene av peppermynteolje på fordøyelsessykdommer er klinisk bevist. Denne mirakeloljen kan gi lindring fra forhold som irritabel tarmsyndrom, spasmer og tarmsmerter. De beroligende effektene på kvalme skal ikke overses.

Lindre smerte og kløe

bruker helsemessige fordeler av peppermynteolje
bruker helsemessige fordeler av peppermynteolje

Takket være mentol har peppermynteolje fordeler av fantastiske smertestillende og betennelsesdempende egenskaper. Det virker på termoreseptorene i huden, og aktiverer dermed en dyp analgesi. Her er plagene som skal behandles med denne mirakeloljen:

  • Muskel- og leddsmerter.
  • Insektbitt.
  • Whitlow.
  • Hovne føtter.
  • Sår.

Behandle disse forholdene med peppermynte fortynnet i vegetabilsk olje og påfør lokalt.



Anbefalt: